Moe of uitgeblust?

Moe zijn is niets bijzonders. Iedereen is van tijd tot tijd moe. Het wordt een probleem als je je uitgeblust voelt. Als je langdurig moe, zelfs uitgeblust bent, klopt er iets niet.

Vermoeidheid, de acupuncturist en de fysiotherapeut
Langdurig moe zijn, of rondlopen met een uitgeblust gevoel is een goede reden om shòu te bezoeken. Hein Koops analyseert de oorzaak van de vermoeidheid. Vaak ligt de oorzaak in een verstoorde wisselwerking tussen geest, lichaam en de omgeving. Dat kan komen door slecht slapen, te weinig rust, zware lichamelijke inspanning, hoge werkdruk, te weinig uitdaging, verkeerde voeding, teveel koffie… om maar wat oorzaken te noemen.

Het element "hout" speelt ook in de traditioneel Chinese Geneeskunde vaak een rol bij ons geestelijk en lichamelijk welzijn.....

Het element “hout” speelt ook in de traditioneel Chinese Geneeskunde vaak een rol bij ons geestelijk en lichamelijk welzijn…..

Behandeling met acupunctuur en fysiotherapie is gericht op het wegnemen van de verstoring en het stimuleren van de natuurlijke balans. Dat gebeurt door specifieke acupunctuur-punten op de meridianen in het lichaam te behandelen en door massage.

Weer gezond
Over het algemeen geldt: klachten die lang bestaan, hebben een langere en intensievere behandeling nodig dan klachten die kort bestaan. Een patiënt met vermoeidheid en een uitgeblust gevoel dat in 6 maanden is opgebouwd, wordt waarschijnlijk 10 tot 15 keer behandeld. Een patiënt die de laatste weken slecht slaapt, kan met 6 tot 8 behandelingen genezen zijn.

Klachten die vaak samengaan met vermoeidheid
Een klacht als vermoeidheid komt bijna nooit geïsoleerd voor. Vaak is ook de eetlust of spijsvertering verstoord, is men prikkelbaar, is er sprake van verhoogde bloeddruk (lees verder → ), hoofdpijn (lees verder →) of zijn er ander problemen. Binnen de chinese geneeskunde is het belangrijk op de hoofdklacht te concentreren. Vaak verbeteren gerelateerde klachten dan ook.