Gezond blijven

Gezondheid is een belangrijk bezit. Gezond leven en ouder worden willen we allemaal. Acupunctuur & fysiotherapie kunnen daarbij zowel preventief (voorkomend) als curatief (genezend) een belangrijke bijdrage leveren.

De WHO en acupunctuur

De Vitruvian man van Leonardo Da Vinci, een tekening uit 1490. ..."de werking van het menselijk lichaam is analoog ook de werking van het universum"...

De Vitruvian man van Leonardo Da Vinci, een tekening uit 1490.
“…de werking van het menselijk lichaam is analoog aan de werking van het universum…”

De wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization, WHO) beschrijft gezondheid als een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken (lees verder →). Shou praktijk richt zich specifiek op de combinatie van de lichamelijke en geestelijke aspecten van de gezondheid. De combinatie van acupunctuur & fysiotherapie staan hier garant voor.

Lichaam en geest als een geheel, de holistische benadering van het individu
Holisme is de levensovertuiging waarbij alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. We herkennen dit allemaal in ons leven. In tijden van geestelijke stress reageert ons lichaam met hoofdpijn, stijve nek, eetstoornissen of slapeloosheid. Op een mooie warme zonnige dag voelen we ons energieker en ondernemender dan op een grijze regenachtige koude dag. Ons lichaam reageert op de omgeving en de omgeving reageert op ons lichaam. De behandelingen bij Shou zijn altijd gericht op lichaam en geest en de beïnvloeding van lichaam en geest op elkaar.

Periodieke controle van de balans
Gezond zijn en blijven betekent de balans bewaren in ons lichaam en onze geest, maar ook in onze omgeving. Preventieve acupunctuur & fysiotherapie bij Shou praktijk kunnen daar goed bij helpen. Denk daarbij aan het preventieve bezoek aan de tandarts. Twee maal per jaar een controle, advies, reiniging en periodiek onderhoud van het gebit. Periodiek bezoek aan Shou praktijk voor controle, voedings-, bewegings- en levenstijl advies / onderhoud van de balans kunnen veel klachten voorkomen of in de kiem smoren.

Shou praktijk gezondheidstest
Shou praktijk ontwikkelde een eenvoudige test om direct een indruk van uw gezondheidsstatus te geven. Het wachtwoord ontvangt u na contact met Shoupraktijk (lees meer →).

Lees verder bij de behandelingen:
Cosmetische kwestie
Hoofdpijn
Moe of uitgeblust
Nek- of rugklachten
Overgewicht
Pijn
Sportblessures
Stoppen met roken
Verhoogde bloeddruk
Andere klacht

Recente berichten