Even voorstellen

Wie is Hein Koops en wat beweegt hem? Waarom Shou praktijk en hoe ziet hij de combinatie acupunctuur & fysiotherapie? Wat is de waarde van de combinatie voor de patiënt?

Shou praktijk & Hein Koops

Het diploma na studie in Beijing, 2011

Uitreiking van het certificaat na studie aan  Beijing University for Chinese Medicine, Beijing, China, 2011

Na de academie voor fysiotherapie Jan van Essen in Amsterdam is Hein naar de USA vertrokken waar hij zijn graad in de fysiotherapie behaalde. Hij werkte daar 5 jaar als fysiotherapeut in de neurorevalidatie en als assistent in de orthopedische chirurgie. Na een aantal jaren weer in Nederland heeft hij 20 jaar in de orthopedische implantaten (gewricht vervangende implantaten) industrie gewerkt. Na als business unit manager gewerkt te hebben heeft Hein besloten zijn oude vakgebied weer op te pakken. Hein heeft na zijn studie Traditionele Chinese Geneeskunde aan Hwa To University for Traditional Chinese Medicine en een stage in Beijing besloten de balans op te zoeken tussen fysiotherapie & acupunctuur. Het resultaat is Shou acupunctuur & fysiotherapie: Shou praktijk.

 

Hein koops

Hein Koops

Belangrijk is het vinden en behouden van balans in het leven, de dag, de relatie, het werk, het diner, …in alles. Genezen is de balans herstellen, preventie is voorkomen van balansverstoring en gezond zijn is in balans zijn.

Shou praktijk werk eenvoudig en efficient. Er zijn minimale wachttijden, er wordt vooraf een duidelijke diagnose en behandelplan opgesteld en besproken, de resultaten zijn uitstekend en de kosten zijn beperkt (controleer de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering, lees verder → ).

Shou praktijk stelt een aantal belangrijke doelen
Balans moet worden gevonden
De patient geneest zichzelf, Shou praktijk helpt
De wortel wordt aangepakt, de gevolgen, de klachten, herstellen pas daarna
Professionaliteit van de geboden zorg staat voorop

College ooracupunctuur aan Beijing University for Chinese Medicine

College ooracupunctuur aan Beijing University for Chinese Medicine, Beijing, China.

Het genezingsproces, het herstel van de balans, of het voorkomen van balans verstoring, ziek worden, is in grote mate de verantwoordelijkheid van de patiënt. Veel roken leidt tot klachten van de longen, bloedvaten en verhoogde bloeddruk. De behandeling voor het stoppen met roken (vaak ooracupunctuur in combinatie met oefeningen en een voedingsadvies) begint met de wens van de patiënt om te stoppen met roken. Shou praktijk biedt de middelen en de mogelijkheid om het stoppen met roken te realiseren (leer verder → ).

Klachten hebben vaak een complexe oorsprong. Met name klachten van langdurige aard met een sluipend karakter. Doelgericht werken aan en genezen van de hoofdklacht is dan belangrijk. Shou praktijk beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de zorg en onderhoud nauwe contacten met de zorgverleners in de omgeving en daarbuiten zoals huisartsen, medisch specialisten, diëtisten, bewegingswetenschappers, traditioneel Chinees geneeskundigen, fysiotherapeuten, psychologen en andere zorgprofessionals. Dit staat garant voor een brede, doelgerichte en efficiënte aanpak van de klacht.