Sporters

Shou praktijk is gespecialiseerd in het voorkomen van en behandelen van sport blessures. Dit geldt voor een verstuikte enkel of een spierscheurtje, maar ook voor herstel na overtraining, houdingscorrectie, bewegingsanalyse en functionele spiergroep training.

Fysiotherapie & acupunctuur ondersteunen

De marathon als laatste onderdeel van de Triathlon...Duursport waarbij in de voorbereiding inspanning en ontspanning in balans moeten zijn om blessures te voorkomen.

De marathon als laatste onderdeel van de Triathlon… Duursport waarbij in de voorbereiding inspanning en ontspanning in balans moeten zijn om blessures te voorkomen.

Vanuit de fysiotherapie is er altijd veel aandacht geweest voor sporters en blessure herstel. De link naar gezond bewegen, spier / steunweefsel en revalidatie is goed te begrijpen. Shoupraktijk koppelt de reguliere sportfysiotherapie aan de traditionele Chinese geneeskunde. Acupunctuur is bijvoorbeeld een goede therapie als ondersteuning voor duursporters die hun herstelfase willen optimaliseren en zodoende de trainingseffecten versterken. Ook de motor point acupunctuur wordt veel voor sporters gebruikt om meer geïsoleerde spierblessures te genezen. Chinese kruiden verwerkt in de Preptape-Shou® zijn een ander voorbeeld waar de patiënt fysiotherapie en acupunctuur in een modaliteit ontmoet.

Preptape-Shou®
Deze tape of pleister bevat een speciaal geselecteerd Chinese kruiden preparaat dat direct op de huid aangebracht (geplakt) wordt. Het kruidenpreparaat werkt lokaal, dat wil zeggen op een specifieke (bijvoorbeeld pijnlijke) plek en werkt op het meridiaan systeem van het lichaam. Er zijn verschillende vormen Preptape-Shou®.

Preptape-Shou® Rood: toniferend
Deze activerende of toniferende tape zet aan tot activiteit, bewegen, verhoogd de doorbloeding, doet stromen en afvoeren (van afvalstoffen). Preptape-Shou® Rood wordt met name toegepast na herstel van de blessure en tijdens het sporten.

Preptape-Shou® Wit: sederend
De ontspannende of sederende tape werkt pijnstillend, bevordert inactiviteit en beperkt in bewegen. De Preptape-Shou® Wit heeft een genezend karakter en wordt met name toegepast in rust.

Het verdient aanbeveling voor het gebruik van Preptape-Shou® de bijsluiter naukeurig door te lezen. Gebruik van Preptape-Shou® zonder voorafgaand consult aan uw fysiotherapeut & acupuncturist wordt afgeraden.

Recente berichten